Stora banans öppettider:
Måndag: Öppen (belysning till 20)
Tisdag: Öppen endast ponny 15.00 - 19:00, 19-20 öppen (belysning till 20)
Onsdag: Banan Stängd
Torsdag: Öppen (belysning till 20)
Fredag: Öppen (ej belysning)
Lördag: Öppen till 14.00. Russ & Shettisar 14.00 - 18.00 (ej belysning)
Söndag: Banan Stängd
Med hänsyn till kursverksamhet kan Travskolan använda banan under annan tid.
Vi uppdaterar banförhållande relativt ofta, se här.
Visbytravet har bra träningsmöjligheter året runt i form av en skogsslinga, en rakbana och så självklart rundbanan (den stora tävlingsbanan) med tillhörande innerbana.
Som ytterligare ett alternativ kan man köra eller rida på andra sidan vägen, där den gamla järnvägsbanken fortfarande finns kvar. Ca 500 m raksträcka att köra på.
Träningsslingan, rakbanan sladdas som regel tre gånger dagligen måndag till fredag.
Släpande häst på banan är inte tillåtet.
FÖRHÅLLNINGSREGLER FÖR TRÄNING MED HÄST PÅ VISBYTRAVETS OMRÅDE
Skogsslingan är ca 1,4 km lång. Den ligger snett ovanför rundbanan, man tar sig lättast dit genom att använda grusvägen som finns längst bort på stallbacken, efter stall 20 (Angelica Herlins stall). På måndagar, onsdagar, fredagar och söndagar är det högervarv (kör ut till vänster) som gäller och tisdagar, torsdagar och lördagar kör man i vänstervarv (kör ut till höger). Detta för att det inte ska bli för enformigt för hästarna samt att slingan ska slitas jämnt.
Järnvägen är ca 500 m lång och används både av ridhästar och travhästar. Den ligger på andra sidan Follingboväg, på samma sida som ridskolan.
Rundbanan är 1 000 m lång och har en banbredd på 22, 9 m vid starten 1 620 m samt 21, 9 m bred vid starten 2 120 m.
Upploppet är 156 m långt och därmed av meddellängd i Sverige.
Rakbanan är 600 m lång och ligger rakt nedanför utfarten från stora banan, följ bara grusvägen rakt fram. Då rakbanan ligger precis bredvid en damm är det lätt att det blir översvämmning i den nedre delen när det regnat mycket eller när snön smälter på vintern. Rakbanan är också uppmärkt med stolpar varje 100 m, så att det ska vara lätt att ta tiden på sin häst vid träningsjobb.